domingo, 4 de junio de 2017

NOVETATS DEL MES DE MAIG I JUNY

El mes de maig i de juny ens han entrat a la biblioteca moltes novetats molt interessants: còmics que tracten sobre el bullying, la guerra, tenir un germà... Llibres amb solapes pels més petits. Pels alumnes de 6è un llibre molt adequat per ells COMENÇA L'ESO. CAMPI QUE PUGUI!. També àlbums il·lustrats que tracten de diferents temes com: els refugiats, l'amistat, la hiperactivitat, la transsexualitat, els drets humans, la dislèxia...I la continuació d'algunes col·leccions i d'altres de noves.


L'AGUS I ELS MONSTRES 8. EL SALT DEL TEMPS

COMENÇA L’ESO. CAMPI QUI PUGUI!
Potser penseu que anar a l’insti pot molar... Però també pot ser terriblement difícil! I, si no, que l’hi diguin al Noè i a la Puri. Esteu preparats per passar tot el primer curs amb ells?.

LA VOLTA AL MÓN DE LA LILA 2. EL REI DE LA MÀGIA

SUPERNYAPS 1. LA INVASIÓ MISTERIOSA
La nau Diplodocus es veurà invaïda per una colònia de polls. El professor Xiruca haurà d'inventar una loció amb potingues per eliminar-la però les quadrigèmines es passaran de llestes acabant el pot sencer i deixant a la resta de la tripulació completament indefensa.

ELS INFANTS DE LA RESISTÈNCIA 1. LES PRIMERES ACCIONS (còmic)
La Segona Guerra Mundial ha esclatat. En un petit poble de la França ocupada per l’exèrcit alemany, tres nens rebutgen sotmetre’s a l’enemic. Però com fer front a un adversari tan poderós amb només deu anys?.

GRAN I PETIT (còmic)
El Nacho és el centre de l’univers fins que arriba el seu germà. Es narren les peripècies familiars com situacions quotidianes, raonaments dels nens a través de la mirada de l’infant.

LA PATRULLA TUCÀ (còmic)
Un grup de joves talents es dirigeix cap a una nova i excitant excursió. Vols ser un d’ells? És fàcil, només has de derrotar un Gamusí… i el Nou ho sap. Però els altres membres del grup el tracten amb menyspreu i crueltat, el que fa que tingui por de tot i no cregui en si mateix. Aquella nit, el Nou decideix superar totes les seves pors i s’escapa per lluitar amb el rei del Gamusins. Qui guanyarà la batalla? Es convertirà en un veritable membre de la Patrulla Tucà?.

ASTRID BROMURO 1. COMO ANIQUILAR AL RATONCITO PÉREZ (còmic)
Astrid Bromuro proviene de una buena familia que vive en un palacete en la cima de un rascacielos. Sus padres están muy ocupados y vive con un mayordomo, una ama de llaves, un perro y un gato. Es una niña con mucha imaginación y con una enorme dosis de aburrimiento. Astrid está convencida que el Ratoncito Pérez no existe. Como está a punto de perder un diente de leche se propone demostrarlo tendiéndole una trampa.LES TRES CARTES DE L’ÓS – ELS MITJONS DE LA GUINEU – VULL FER LA MIGDIADA! – JUGUEM A FET I AMAGAR
Llibres amb solapes

EL GRAN LLIBRES DE LES CUQUES
Com de lent pot anar un cargol? Les cuques tenen por a la foscor? Per què les formigues van en fila índia?. Descobreix les respostes a aquestes i moltes altres preguntes sobre les cuques.

EL GRAN LLIBRE DE LES BÈSTIES
Per què els llops udolen a la lluna? És cert que les hienes riuen? Per què els agrada el fang als hipopòtams?. Descobreix les respostes a aquestes i moltes altres preguntes sobre els animals

LA MARIETA
Tots els secrets de la marieta. On viuen, quants puntets negres té, fins a quina altura poden volar, què és el que mengen, com són les seves larves... Moltes d'aquestes respostes sobre aquests insectes les descobrirem a l'aixecar les solapes.

ON VIURÈ?
A on vas quan casa teva ja no és un lloc segur?. Tots els nens necessiten una casa, un lloc segur per poder ser feliços, menjar amb la seva família, jugar amb les seves joguines, i anar-se’n al llit i dormir sense tenir por. Però molts nens de tot el món han hagut d’abandonar les seves cases perquè ja no són segures. Per culpa de les guerres i els conflictes armats, ells i les seves famílies s’han convertit en refugiats. Per a ells la vida és molt dura i està plena d’interrogants. I tanmateix, segueixen trobant moments per riure, jugar i fer amics. I el més important de tot, conserven l’esperança que, en algun lloc, algú els donarà la benvinguda a la seva nova llar.

WANGARI MAATHAI. LA DONA QUE VA PLANTAR MILIONS D’ARBRES
Aquesta africana es va donar a conèixer en tot el món per els combats tan valents que va lliurar en benefici del planeta, dels drets de les dones i de la llibertat.
El seu país Kènia i la resta d'Africà es van oposar a desforestament i així va aconseguir fer reviure els boscos amb la ajuda de milers de persones.
Va ser premiada al 2004 amb el premi Nobel de la Pau.

APRENENT A LLEGIR
A la Martina no li agrada llegir. Ni llibres, ni revistes, ni tan sols el rètol del carretó dels gelats. Llavors la Martina coneix la Bonnie, la gossa de la biblioteca. Llegir en veu alta ja no és tan dolent...

ARA EM DIC JOANA
El Martí i el seu osset Joan juguen cada dia. Moltes vegades els acompanya la seva amiga Ada. Però un dia, l’osset està trist. Nen o nena? Només cadascú sap què és i com se sent, i davant d’això, el més important de tot és l’amistat.

SÓC LA JAZZ
La Jazz va saber de sempre que era diferent de les altres nenes i dels altres nens de la seva edat. Des de ben jove, va ser conscient d’un fort sentiment, de ser una nena, i va lluitar perquè el seu entorn la reconegués i l’acceptés. Des dels dos anys, la Jazz sabía que era una nena, tot i que, en néixer, la van considerar un nen. La història de la Jazz és una experiència real.

TALPET TERRATRÈMOL
Quan en Talpet es lleva, s’acaba la calma! Amunt i avall, ho toca tot. Es distreu. Perd les coses. No para mai quiet. Li diuen: pesat, mal educat, impulsiu, dolent, hiperactiu… Els pares estan preocupats. El mestres estan desesperats. I ara, a sobre, ha de presentar un projecte de fi de curs…

EL LLOP FA VAGA
El llop ha desaparegut de tots els contes! Com pot ser? Què està passant? Els tres porquets, la Caputxeta Vermella i la cabra del senyor Seguin convoquen una assemblea per buscar una solució. El llop ha decidit fer vaga perquè està cansat de fer sempre de dolent.

ERNEST I CELESTINA MÚSICS DE CARRER
Els amics s’ajuden en el moments difícils. Un ós i una ratolineta troben en la música la solució a un problema domèstic.

ARMSTRONG
Acompanya Armstrong en la seva fascinant aventura per a desmentir a la resta de ratolins que es pensa que la Lluna es una bola de formatge enorme. Aquest petit heroi, tindrà que endinsar-se en l'estudi de l'aeronàutica i de l'espai posant a prova l'enginy amb els seus invents per viatjar a l'espai i a l'hora fugir de la policia que li trepitja els talons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario